2011. augusztus 5., péntek

Tenyérvonalak - dombok, völgyek, metszések, találkozások, nevezetes pontok és területek

A hozzáértőknek kifejező és beszédes, a kíváncsiaknak érdekes játék, talán az idő egyik hordozója



A bal kéz a születésnél elrendelt, a jobb kéz az élet során bekövetkezett események hordozója és megmutatója ( OGy tenyere )

Életvonal: Az életvonal a hüvelykujjat veszi körül. Ideális a vonal, ha szabályosan hosszú, szépen ívelt, töretlen, sima és rózsaszínű. Minőségéből az életbe való beilleszkedésre, a sikeres érvényesülésre vagy a kudarcokra lehet következtetni.

Sorsvonal: - A sors vonal a csuklóvonalból indul és a életvonaltól jobbra halad felfelé a szívvonalig, vagy esetleg felfut egészen a középső ujj tövéig. Sikeres karriert, mindenre kiterjedő jómódot szimbolizál. Ha a sorsvonal egy másik vonallal érintkezve halformát képez, az hosszú életet, vagyont, tudást és egészséget jelent. Nevét onnan kapta, hogy a jólét istennőjének áldását hordozza. A másik kézen lévő sorsvonal, mely az előző sorsvonal másik tenyéren lévő hasonmása, a csuklóvonaltól induló, a középső ujj felé haladó hosszú töretlen vonal. Szerencsét, önismeretet, hírnevet és boldogságot jelképez. Az elnevezését onnan kapta, hogy akinek a tenyerén ilyen vonal van, az egész életét a boldogságának szenteli.

Szerelem vonal: a kisujj és a mutatóujj alatti domborulatokat összekötő vonal, akkor ideális, ha töretlen, sima, rózsaszínű és csak egy-két elágazással végződik. Az ilyen minőségű vonal hűséges, gyengéd érzéseket igénylő és erős érzelmekkel bíró embert jelöl. Ha a duplán fut fel a mutatóujj alatti dombra, akkor az illetőnek egy szerencsés szerelem révén az ölébe hull a gazdagság.

Fejvonal: - A szívvonal alatt futó lezáró vonal a mutatóujj és a kisujj alatt ível. Akkor ideális, ha hosszú, mélyen árkolt, egyenletes, jól formázott; ebben az esetben találékony, ötletes, jó üzleti érzékkel rendelkező emberre utal. Az egyenetlen, elmosódott vonal zavaros gondolkodású egyénre utal.

Napvonal: A napvonal az sorsvonal közelében futó, gyakran azzal azonos hosszúságú vöröses vonal. A nevéből következően hosszú életet és jó egészséget jósol. Hosszú élet esetén minimum 64 év jólétet jelent.

Házassági vonal: a kisujj alatti és a csukló fölötti tenyérél.

Májvonal: - A májvonal a tenyéréltől indul, a hold-domb közelében és a mutatóujj felé ível. Az a személy, akinek ilyen vonala van, állandóan betegségektől szenved, még ha a legkiválóbb orvosok is őrködnek az egészségén. Asszony esetében azt jelzi, hogy a környezete minden kívánságát teljesíti, maradéktalanul kiélheti a szeszélyeit.

Csuklóvonal: A csuklót karperecként körülölelő vonal. Ezek a fizikai erőnlétet, a munkabíró képességet, a származást, az összetartozást, a tradíciót és a hagyománytiszteletet szimbolizálják. A normál csuklóvonalak egyenesek, töretlenek, jól kivehetők és csuklónként legalább két vagy három vonalból állnak.

Nap domb: A gyűrűsujj alatt és a szívvonal fölött található párna, melyet két oldalról a középső- és a kisujjak határolnak. Ez a terület a tudás, a tudományos érdeklődés helye. Fejlettsége a becsvágy, a küzdőképesség milyenségét jelzi.

Vénusz gyűrűje: A hüvelykujjal, valamint csuklóvonallal és az életvonallal határolt párna, a Vénusz-domb, egy összetett hely. Fejlettsége a családszeretetet és a rokoni kapcsolatok erősségét jelzi.

Hold domb: A kisujj alatti oldalon elhelyezkedő domborulat. Körülbelül egy kisujjnyi kiterjedésű terület a tenyérélen. Ez a terület a vallásosság helye. Fejlettségétől függően hitet vagy hitetlenséget szimbolizál.

2011. augusztus 3., szerda

A woodoo rejtelmei

Napjainkban egyre szélesebb körben terjed ismét a woodoo. A legcivilizáltabb világban is alkalmazzák az ősi varázslatot. Megtestesítik azt, akire hatni szeretnének: varrnak egy babát, nem kell, hogy nagyobb legyen egy arasznál. Beletesznek minél több dolgot, ami az áldozatot képviseli. Vérét, körmét, haját, ruháját, nyálát... Bármit. És jöhet a varázslat. De vigyázat! Ez veszélyes játék!